FBhidden

Videotips til webshopejere

Lykke Schultz
Lykke Schultz
Projektkoordinator - Partner

Hvorfor og hvordan du som webshopejer skal bruge video i salg og markedsføring.

Som webshopejer er du sandsynligvis altid på udkig efter nye måder at forbedre dine salgs- og marketingstrategier. En effektiv måde at gøre dette, er ved at inkludere video i din tilgang, da 8 ud af 10 vil hellere se en video fremfor at læse en tekst.

I denne blogpost dykker jeg ned i, hvorfor og hvordan du som webshopejer kan drage fordel af video i din salgs- og marketingindsats, og komme med videotips til din webshop.

Hvorfor skal du bruge video i salg og marketing?

 1. Øget engagement: Videoer fanger hurtigt seernes opmærksomhed og holder dem engageret i længere perioder end tekst eller billeder alene. Dette øgede engagement kan føre til højere konverteringsrater for din webshop.
 2. Forbedret SEO: Søgemaskiner som Google prioriterer websites med videomateriale, hvilket gør det nemmere for potentielle kunder at finde din webshop, når de søger online.
 3. Bedre produkt demonstrationer: Videoer giver dig mulighed for at vise dine produkter i aktion, hvilket giver potentielle kunder en bedre forståelse af, hvad de køber, og hvordan det virker.
 4. Forøget brandbevidsthed: Videoer kan hjælpe med at skabe en følelsesmæssig forbindelse mellem dit brand og potentielle kunder, hvilket fører til øget brandbevidsthed og loyalitet.

Hvordan bruger du video i salg og marketing?

 1. Produkt demonstrationer: Lav videoer der viser dine produkter i brug, fremhæv deres funktioner og fordele. Det du skal tænke i her er vedvarende ekspertviden og råd, det opbygger tillid. Brug Ingen gimmicks eller her-og-nu-tilbud. Se mere om produktfilm her:
 2. Kundeudtalelser/testimonials: Her beviser du overfor din målgruppe at dit produkt/service rent faktisk virker. Du får eksisterende kunder til at fortælle om deres positive oplevelser og udbytte af dine produkter, hvorved de skaber socialt bevis for dine produkters kvalitet. Se mere om testimonials her:
 3. Bag-kulissen optagelser: Giv seerne et glimt ind i dag-til-dag operationerne af din webshop inklusiv hvordan produkterne bliver lavet eller pakket.
 4. Uddannelsesmateriale: Lav videoer der informerer seerne om emner relateret til dine produkter eller industri, positioner eventuelt dig selv som ekspert indenfor feltet.
 5. Sociale medier annoncering: Brug video reklamer på sociale medieplatforme som Facebook, Instagram eller YouTube for at nå potentielle kunder som måske ikke ville have fundet din webshop ellers. Se meget mere om hvordan du kan producere videoer til Facebook her:
 6. Brug Facebook live shopping til at interagere direkte med din kunder mens de hjemme bag skærmen kan se dine varer og købe direkte. – Se dette indlæg specifikt om liveshopping vis Facebook, der for flere webshops er blevet en meget stærk og effektiv salgskanal.
 7. Storytelling kan du arbejde med f.eks vha. VLOGS – Her kan du inddrage målgruppen i din proces, og på den måde knytte endnu stærkere bånd til målgruppen. For eksempel køber vi hos ISOfilm bæredygtig kaffe fra et dansk firma der har egen kaffeplantage i Nicaragua. Hver måned får vi en påmindelse om at bestille kaffe, ofte med en video om høstning, plantning, ristning eller andet der giver os indblik i processen.

Husk din målgruppe:

For dig som webshop ejer, er det som med alle former for kommunikation vigtigt at du først og fremmest har din målgruppe for øje, når du producerer dine videoer. Du skal tænker over hvad der fanger og interesserer dem, og hvad de opnår eller undgår ved at benytte dine produkter/services.

Nogle gange ser jeg videoer hvor afsenderen går vældig op i farver og stoftyper, eller tykkelser mv. Det handler alt sammen om egenskaberne ved produktet. Du opnår en meget stærkere effekt, hvis du fokuserer på de fordele der er ved dit produkt, og det udbytte kunden får af det. – Se evt mere om EFU-modellen her:

Hvis du er interesseret i hjælp til at lave en skarp videostrategi, eller sparing omkring din eksisterende. Eller hvis du har brug for hjælp til produktion af film til din Webshop, så tag endelig fat på mig i dag, så tager vi en uforpligtende snak om hvad næste skridt kan være.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gode tips og tricks fra os fra ISOfilm, eller fra spændende
gæste bloggere med stort “know-how” indenfor markedsføring med video

 • Video i din markedsføring

  Få ti tips til hvordan du bedst bruger video i din markedsføring

 • Ved tilmelding accepterer du at modtage e-mail markedsføring fra ISOfilm
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.