FBhidden

Film til linkedIn – Organisk og sponsoreret

Lykke Schultz
Lykke Schultz
Projektkoordinator - Partner

LinkedIn er en fantastisk platform, når der skal deles B2B budskaber.

Vi har efterhånden forstået at tekst er godt, billeder er bedre og film er absolut det bedste, når du skal fange og ramme din målgruppe.

Herunder har jeg samlet nogle tips til, hvordan du bedst muligt producerer og uploader videoer til LinkedIn.

Jeg vil komme ind på:

  • Hvorfor bruge videoer på LinkedIn
  • Hvilke typer video fungerer på LinkedIn
  • Forskellen på organiske og sponsorerede opslag
  • Opbygning af LinkedIn videoer
  • Tekniske specifikationer
  • Upload og optimering af organiske LinkedIn videoer

Hvis du er interesseret opsætningen af annoncering på LinkedIn, altså der hvor du betaler penge for at få dine videoer længere ud, har LinkedIn selv lavet en guide her:

Hvorfor bruge videoer på LinkedIn?

LinkedIn er verdens største professionelle netværk – eller erhvervsfaglige sociale platform om man vil.

Det er den platform hvor du med størst præcision kan målrette annoncering til lige præcis den type mennesker, i den stilling, i den type virksomhed du ønsker.

Bevares, når du putter annoncekroner i, er det også nogle af de højere klikpriser du finder her, men til gengæld kan du målrette HELT SKARPT.

Også hvis du ikke ønsker at putte annoncekroner i, er LinkedIn en super platform hvor dine film kan nå virkelig langt ud organisk. Medarbejdere, kolleger, erhvervsnetværk, kunder og leverandører interagerer nemt, og skaber derved en helt enorm rækkevidde.

Og bedst af alt, er dette en troværdig rækkevidde, for de der ser dit opslag ved, at de har en eller anden form for relation til dig og /eller den virksomhed filmen handler om.

Her kan du se mere om andre typer film der fungerer virkelig godt når vi snakker B2B

Hvilken type film til LinkedIn

Men hvilken type film er så den bedste til LinkedIn?

Ja, det er et godt spørgsmål. Et spørgsmål, hvor svaret hurtigt ville blive usandt, hvis jeg kunne svare på det.

Øøøh hvad? Ja, det jeg mener er; hvis jeg skrev at ”kundecases” er den bedste type film på LinkedIn, og alle rettede sig efter det, så LinkedIn dermed blev oversvømmet med video-kundecases, så ville denne type film ikke fungere her længere. – Seeren ville ikke se skoven for bare træer.

Så, hvad gør man så? Man tænker over, hvad det i sidste ende er man ønsker opnå med sin film og tilstedeværelse, og så laver man en strategi, der muligvis indeholder flere forskellige film og opslagstyper. Alle med den samme ”røde tråd” og det samme underliggende budskab (Kvalitet, troværdighed, konkurrencedygtighed, service osv.) Det vil sige film og opslag, der er formuleret på en måde så de rammer din målgruppe forskellige steder i beslutningsprocessen.

Og skulle du være så heldig, at du som vi, har flere forskellige målgrupper, ja så kan det være godt at tænke på forskellige adfærdstyper og arbejde med Ethos, Pathos og Logos. Men alt det hjælper vi dig rigtig gerne med, i planlægningsfasen.

De filmtyper vi ofte producerer til LinkedIn er:

  • Brandingfilm
  • Præsentationsfilm
  • Produktfilm
  • Kundeudtalelser/ videocases/ testimonials
  • Content marketing
  • Og meget andet….

Forskellen på organiske og sponsorerede opslag på LinkedIn

Hvornår skal du bruge organiske opslag og hvornår skal linkedIn videoer sponsoreres?

Generelt vil jeg mene, at alle sponsorerede opslag, også skal lægges som organiske opslag på din LinkedIn profil (men ikke omvendt).

Det mener jeg, fordi jeg ofte selv oplever at have set en relevant målrettet annonce, og herefter have svært ved at finde den igen – selv når jeg går på firmaets profil. Derudover giver det troværdighed, at annoncer ikke blot ”pushes” ud, men også får lov at leve selv, med interaktion og engagement fra firmaets følgere på siden.

Grunden til at du skal vælge også at sponsorere et opslag er, at du som tidligere nævnt, har nogle helt eminente segmenteringsmuligheder i din LinkedIn annoncering – Det kan du læse mere om her:

Opbygning af LinkedIn videoer

Når du skal lave drejebog til dine LinkedIn videoer, er der mange ting du skal have med i overvejelserne. Vigtigst af alt er dog mediet – D.v.s., du skal tænke på at du har at gøre med et socialt medie, hvor seerens opmærksomhedsspænd minder om en kattekillings. Er der noget der blinker eller lokker, så er seeren videre til næste inspirerende film eller flotte foto af en bæredygtig virksomhed eller case om støtte til herreløse hunde. Men stadig er det en professionel platform, så begræns komikken og hold professionalismen – naturligvis med undtagelser 😉

Start med at fange seerens opmærksomhed. Hvad gør du for din kunde – Hvilken ”pain” kan du fjerne – Hvad er kundens ”gain”. Der er INGEN der er interesserede i at din virksomhed startede i 1927, eller at dit produkt er produceret på et højteknologisk anlæg. Men hvad gør I for kunderne? Det kan godt være at vi kalder det B2B, men i den sidste ende handler det oftest om menneske-til-menneske. Skab tillid, troværdighed og vis at du og dit produkt, service eller ydelse er det verden har ventet på. Generelt siger man at du har 3-5 sekunder til at fange din seers opmærksomhed på LinkedIn og Facebook, så drop det med at starte med dit firmalogo – Vent til du har fanget opmærksomheden, og vis så dit logo herefter.

Nu har du opmærksomheden. Så skal du underbygge denne interesse du har skabt. Her dykker du altså dybere ned i, hvordan I hjælper kunderne. Det kan være at netop jeres produktionsanlæg kan løfte kapaciteten markedet efterspørger, eller lever op til gældende ISOcertificeringer.

Herefter er det blevet tid til at tale til kundens mavefornemmelse. HVORFOR gør I som I gør – Hvad betyder dette for kunden. Som tidligere, hav kunden i fokus, og væk deres tillid, så du gør det let for dem at tage beslutningen og købe dit produkt.

Til sidst må du aldrig glemme dit CTA, altså dit Call to action. Det er her du fortæller kunden hvad du ønsker de gør nu. Skal de hoppe ind på din hjemmeside med det samme og se mere, eller vil du indprente en tagline i deres sind, så de tænker på din virksomhed næste gang ovenstående ”pain” melder sig.

Det var lidt generelt og overordnet den bløde opbygning. Det vil naturligvis variere lidt alt efter type af film, formål, mål, målgruppe mv.

En vigtig betragtning er også, hvor du er i købstragten.

  • Toppen: Awareness og branding. Generer interesserede leads og skab tiltro til din overordnede måde at drive forretning på. (Brandingfilm, præsentationsfilm, bag scenen mv.)
  • I midten: Identificer ”pain”, ”gain” og præsenter løsningsmuligheder, samt overbevis kunden om at du er den rigtige til opgaven. (Produktfilm, tutorials og cases)
  • I bunden: Bliver dine leads til kunder. Her hjælper du kunden med at tage den rigtige beslutning. (Testimonials)

Hvor lang skal den være?

Her kan jeg med 100% sikkerhed sige, at det ikke er bedre desto længere den er….

Filmen skal ikke være længere end du har godt indhold til, og har du virkelig meget godt indhold, så får du betydeligt større effekt af at lave flere kortere videoer end en lang. Så har du også mere indhold du kan lægge på din side over en periode, frem for at fyre det hele af på én gang.

Generelt viser en undersøgelse LinkedIn selv har lavet, at videoer på 30-120 sek. performer bedst.

Her er de tørre tekniske specifikationer du skal holde dig indenfor:

Organisk:

  • Længde: 3 sek. til 10 minutter
  • Filstørrelsen: Op til 5GB, men mindst 75KB
  • Format: Jeg anbefaler kvadratisk 1:1, da seere på LinkedIn kan være på både mobil og computer. Og med et kvadratisk format passer din film til begge.
  • Opløsning: 256*144 til 4096*2304
  • Filformat: MP4, MPEG-4, MKV, QuickTime, WMV og flere andre

Sponsoreret/Annonce

  • Længde: 3 sek. til 30 minutter
  • Filstørrelsen: Op til 75GB, men mindst 200KB
  • Format: Jeg anbefaler kvadratisk 1:1, da seere på LinkedIn kan være på både mobil og computer. Og med et kvadratisk format passer din film til begge. Nb. Vertikale, altså højkantsvideoer er pt. ikke understøttet i LinkedIns annonceopsætning.
  • Opløsning: 360*360 til 1920*1080
  • Pixel: 360p – 1080p
  • Filformat: MP4

Upload og optimering:

Når din film er færdig, er det tid til at du skal have den ud at leve. Du skal ALTID uploade filmen direkte på LinkedIn og IKKE lægge YouTube link og lignende her op. LinkedIn og YouTube er konkurrenter, så LinkedIn giver større organisk rækkevidde til videoer der er uploadet direkte på platformen.

For at gøre det nemmere for dig, har jeg har lavet det i punktform.

Vær obs. på at guiden her nedenfor er til organiske videoer, og ikke annoncer. Log ind på din/firma LinkedIn side

  • Vælg ”Video”
Skærmdump fra LinkedIn i forhold til upload af video
Skærmdump fra LinkedIn i forhold til upload af video
  • Vælg den video du vil dele, og klik eller træk den over.
Skærmdump fra LinkedIn i forhold til upload af video
  • Skriv filmens titel/overskrift
  • Upload en Thumbnail. Dette er et stilbillede, gerne med grafik eller tekst der fanger seeren. Så er du sikker på at startbilledet ikke lige er den mest uheldige frame, hvor personen på filmen har lukkede øjne, eller bilen er uvasket.
  • Det der nu er vigtigt, er at hvis der tales i filmen (Interview eller speak) så skal der også uploades en undertekstfil. Det gør du ved at vælge ”Select Caption”
Skærmdump fra LinkedIn i forhold til upload af undertekster
  • Så vælger du din undertekstsfil.
  • Har du ikke allerede en .srt fil kan vi hjælpe dig med det, eller du kan lave en selv, ved hjælp af denne guide                   
  • Tryk ”Done”.

Nu skal du skrive dit indlæg vedr. filmen:

Hvorfor skal seeren se den. Hvad får DE ud af at se den ( De færreste bekymrer sig for hvad du får ud af, at de ser den )

Og opfordrer gerne til at kommentere og dele – Sig gerne ”tak” på forhånd.

Vær konkret:

LinkedIn brugere er travle mennesker, så kom til sagen. I gennemsnit er en bruger på platformen 10 min dagligt, så hvis du ønsker at de skal bruge id på din film, skal du hurtigt vise dem hvorfor.

Teksten er vigtig

Selvom det er videoen der bærer dit primære budskab, så er det teksten der i første omgang får seeren til at klikke og se videre. Faktisk vælger hele 54% om de vil se en film, baseret på overskriften, og 52% lader sig påvirke af teksten. Tallene kommer fra LinkedIns egen blog.

Sørg også altid for at lægge et link i din tekst, så seeren nemt kan komme videre efter at have set din film. Om det er til din forside på hjemmesiden, en underside eller noget helt andet, afhænger naturligvis af dit mål med opslaget.

Og så lige en gang til: HUSK UNDERTEKSTER

Hele 80% ser film på LinkedIn og andre social medier uden lyd:

Så derfor vil du få betydelig større effekt af din film, hvis du nu lige bruger den sidste tid og sørger for at få uploadet undertekster korrekt.

Nu er du klar til at lade din film gå live – Og HUSK endelig at fortælle medarbejdere, kolleger, netværk og alle andre at de meget gerne må dele og kommentere din film, så den kan få så meget som muligt fart på.

Se flere tips til at få din film ud at leve på de forskellige platforme

God fornøjelse 🙂

Sig endelig til hvis du har spørgsmål eller kommentarer eller hvis vi skal tage en snak om dine film til LinkedIn.

Med venlig hilsen/ Best regards

Lykke Schultz

+45 23 63 99 25

lykke@isofilm.dk

nb. Vil du blive bedre til selv at producere dine film til LinkedIn og andre medier, så er vores videokursus måske noget for dig. Se mere her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gode tips og tricks fra os fra ISOfilm, eller fra spændende
gæste bloggere med stort “know-how” indenfor markedsføring med video

  • Video i din markedsføring

    Få ti tips til hvordan du bedst bruger video i din markedsføring

  • Ved tilmelding accepterer du at modtage e-mail markedsføring fra ISOfilm
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.