FBhidden

Rettigheder på musik og billeder

Lykke Schultz
Lykke Schultz
Projektkoordinator - Partner

Det at bruge andres musik og billeder i din egen markedsføring er et betændt emne. Jeg snakker ofte med markedsføringsfolk der er helt overbeviste om at det må de gerne, så længe de kreditere vedkommende der har ophavsretten.

Desværre svarer det lidt til at jeg kunne kører rundt i en bil uden at betale for den, hvis blot jeg fortalte at “det er en Obel…. fra Motordepotet”.

Ja, der er sider og steder hvor man kan få lov at bruge musik og billeder gratis – ganske ligesom jeg kan få lov at tage en prøvetur i en bil, men hvis jeg har tænkt mig at bruge bilen fast og til hverdag, så må jeg hellere sikre mig at jeg har læst det med småt først.

På nogle af disse sider hvor der er rettigheds fri musik og billeder, står der at det ikke må bruges kommercielt…. og hvis du så bruger det kommercielt, skal der betales ved kasse 1. Har du glemt at fortælle at du bruger musikken eller billedet til dit firma, kan det lidt sammenlignes med at gå på buffetrestaurant. Her hapser du en masse lækkerier fra buffeten og smutter igen uden at betale….

Så: Sørg for at læse det med småt, og vid, at selv der hvor musikken må bruges erhvervsmæssigt, kan det medføre at ophavsretshaveren mår tjene penge på annoncering på dine film. Dette kan betyde at din konkurent kører annoncer ind over dine youtubefilm, hvilket lidt ødelægger ideen med at have produceret unikke film……

Se også ovenfor hvad Lars Ole Frederiksen, erhvervsadvokat har at sige om sagen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gode tips og tricks fra os fra ISOfilm, eller fra spændende
gæste bloggere med stort “know-how” indenfor markedsføring med video

  • Video i din markedsføring

    Få ti tips til hvordan du bedst bruger video i din markedsføring

  • Ved tilmelding accepterer du at modtage e-mail markedsføring fra ISOfilm
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.