FBhidden

Hvordan laver man en Kickstarter crowdfunding video?

Lykke Schultz
Lykke Schultz
Projektkoordinator - Partner

Crowdfunding er det nye sort, indenfor iværksætteri.

Der er mange platforme, der bejler til dit projekt, og giver mulighed for at starte en crowdfunding.

Crowdfunding er ofte anvendt på produktdesigns, hvor opfinderen ønsker at bibeholde ejerskab over sin opfindelse, i stedet for at sælge ideen videre til en kapital kæde, der herefter ville skumme fløden på opfindelsen.

En video om baggrunden for problemstillingen produktet løser kan lande godt hos publikum, da du let kan få dem til at identificere sig med dig og din ide.

Indenfor opsætning af skuespil og musicals, udvikling af app’s og sågar etablering af restauranter og take-away er crowdfunding, bl.a kickstarter mere og mere anvendt.

En af de store gevinster ved et succesfuldt crowdfunding projekt er ikke nødvendigvis den kapital der rejses. Den største gevinst kan sagtens gå hen og være backernes viden, interesse og ejerskab i dig og dit koncept, og dermed deres netværk der kan skaffe endnu flere backers og det knowhow du står og mangler.

Boomerang, Kickstarter og Indiegogo er 3 af de største crowdfunding sites. Boomerang er udelukkende dansk, hvorfor det, efter min mening kun skal vælges til projekter, der ikke kan have udenlandske investores interesse. Indiegogo er KÆMPE stort, men ikke helt så brugt af danske firmaer som Kickstarter. Det er derfor en Kickstarter video, jeg har taget udgangspunkt i, i nedenstående.

For at få succes med dit crowdfunding projekt er der flere aspekter du skal tage i betragtning:

Dit produkt, event eller hvad du nu ønsker funding til skal være noget du brænder for, og skal være unikt/nytænkende. Verden er stor, så hvis du brænder for det, er der helt sikkert også andre mennesker, der kan se nok ide i det, til at ville støtte op om det.

Hvad vil du give?
Når du skal sætte dit crowdfunding projekt op, på f.eks Kickstarter skal du starte med at vælge hvad du vil give for funding.

De små beløb kan give god karma og virtuelle high fives, og større beløb kan give et eller flere versioner af dit produkt. Her er der god mulighed for at ramme den type mennesker der gerne vil være first movers- bare husk at sætte beløbet så højt, at der er en god sjat tilbage, når du har sendt det lovede produkt til bidragsyderen.

Når du går i gang med at tænke din film, er en super god form på den, at bygge den op over berettermodellen:

Anslag:
Hvem er du, og hvad er det for et spændende produkt, du vil præsentere bidragsyderen for.

Præsentation og uddybning:
Fortæl mere om baggrunden for udviklingen af produktet, og hvilke udfordringer du er løbet på, hen af vejen.

Point of no return:
Her står du nu, med et lækkert produkt, som kunne gavne rigtig mange mennesker, inklusiv seeren.

Konfliktoptrapning + hovedkonflikt:
Du har nu patentet, formene, skabelonerne og hvad du ellers har opnået, men er i processen løbet tør for penge. Du har f.eks muligheden for at sælge din opfindelse til et stort selskab, der kan producere din opfindelse, men som så også vil ”skumme al fløden”, eller du kan gøre det, som denne video er til for, at appellere til Kickstarter crowefunding samfundet om at bidrage til, at du kan få sat dit produkt i produktion, og markedsføre det, så det kan komme i handlen – til stor gavn for mange, mange mennesker.

Udtoning:
Her takker du seeren for at have vist interesse, og fortæller hvor meget du vil sætte pris på at de vælger at støtte netop dig og dit produkt.

Det er vigtigt at værdsætte seeren, og lade dem føle, at de kan gøre en kæmpe forskel for dit projekt. Nøglen i crowdfunding er, at du er en person, der beder én anden person om at investere i DIG og dit projekt. Uden sympati, ingen funding.

Ud over at bygge din crowdfinding video op over berettermodellen, er det en god ide at vælge et ”hoved tema”.
Dette hovedtema er med til at få seeren til at engagere sig ekstra i dig og dit produkt.
Der er 7 forskellige hovedtemaer, indenfor den virale video’s verden. Disse er et blogindlæg for sig selv, men du får dem lige kort her:

1: Overvind forhindring: Helten der overvinder noget uoverskueligt – entreprenøren der ”selv” søsætter projektet i stedet for at sælge ud til giganterne.

2: Ny begyndelse – start på en frisk – Det startede fra ingenting – blot en idé

3: Den lille der udvikles til at være den store ( Skype – Facebook)

4: Komedie – her bruger du kort og godt humor til at engagere seeren

5: Tragedie – hvad sker der, hvis du ikke få fundingen – Hvad går verden glip af?

6: Quest – Du har udviklet produktet for at gøre verden til et bedre sted – f.eks ”Little sun”- tidligere kickstarter projekt

7: Forandring – udvikling gennem en rejse. F.eks den rejse du vil gennemgå, når du får funding til projektet – om det er en fysisk rejse eller vidensrejse er ikke væsentligt, blot bidragsyderen er helt klar over, hvad deres penge går til.

I forhold til det mere tekniske i produktionen af din kickstarter video, har jeg her nogle anbefalinger:

Hold et godt tempo i videoen, uden at haste igennem noget. Sørg gerne for bevægelse i billederne fra start til slut, og vis, vis, vis produktet.

Gør videoen kort og præcis – undgå at spilde seerens tid – hvis seeren keder sig, når han ser din kickstarter video, er han straks videre til næste produkt med sine dejlige penge.

Du skal, som tidligere nævnt lave din kickstarter crowdfunding video personlig. Det er DIG, der beder om støtte til dit projekt – du skal se bidragsyderen i øjnene. Tal gerne selv på engelsk – hvis det ikke er en mulighed, så kan vi sagtens lave enten undertekster eller voiceover.

Sælg dit produkt, men ikke som i en push tv reklame. Fortæl om fordelene ved produktet, og om mulighederne på længere sigt. Herefter er det vigtigt, at du bruger tid i din Kickstarter crowdfunding video, på at fortælle bidragsyderen om det kæmpe stykke arbejde og ressourcer du alleredehar lagt i udviklingen af produktet. Desto mere bidragsyderen kan se at du allerede har arbejdet for at realisere din drøm, desto mere tilbøjelig er vedkommende til at købe ind på projektet. Vi er mere tilbøjelige til at støtte dem der selv yder max, end dem der blot venter på at få serveret alt på et sølvfad.

Nu har du ”solgt” dig selv, ”solgt” dit produkt og på en saglig måde har indvilget seeren i hvorfor du nu er løbet mod en mur, og derfor har brug for hjælp. Så er det blevet tid til at takke bidragsyderen, som tidligere nævnt. Vi mennesker vil gerne vide, at vi gør en forskel, og elsker at blive bekræftet i, at vi gør det rigtige. Derfor TAK, fordi seeren har brugt tid på din crowdfunding video, TAK for interessen i dit produkt, og TAK hvis der doneres til projektet – det vil gøre alverden af forskel for dig.

Her er det også en god ide at opfordre til at dele videoen, og projektet som helhed – Generelt afhænger din succes jo af , at så mange som muligt finder så stor interesse i dit kickstarter projekt, at de vælger at støtte det.

Held og lykke med din Kickstarter crowdfunding video – vi er her til at hjælpe og laver både kickstarter mod alm betaling, men arbejder også af og til ud fra ”No cure no pay” princippet, hvor vi først får betaling, når dit projekt har modtaget fuld funding. Gi’ mig et kald, så vi kan mødes og tage en snak om dine muligheder, eller skriv på kontaktformularen, så tager jeg fat på dig.

Her er et link til anden spændende artikel om Kickstarter crowdfunding Video

Med venlig hilsen/ Best regards

Lykke Schultz

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gode tips og tricks fra os fra ISOfilm, eller fra spændende
gæste bloggere med stort “know-how” indenfor markedsføring med video

  • Video i din markedsføring

    Få ti tips til hvordan du bedst bruger video i din markedsføring

  • Ved tilmelding accepterer du at modtage e-mail markedsføring fra ISOfilm
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.